Villeroy en Boch

Villeroy en Boch

Reading Time: 4 minutes

Villeroy en Boch brengt al sinds 1748 elegantie, kwaliteit en innovatief design naar mensen thuis. Het merk richt zich vooral op keramische en porseleinen producten en badkamermeubels. Denk hierbij aan baden, toiletten, wastafels en nog veel meer.

Kies voor Villeroy en Boch

Villeroy en Boch randloos hangend toilet met deksel

Als je voor Villeroy en Boch kiest, betekent dit dat je voor zowel kwalitatieve als innovatieve producten kiest. Bovendien kan je genieten van moderne schoonheid en hoogwaardige technologieën.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een Villeroy en Boch Hangtoilet. Deze is aan de muur bevestigt dankzij een ingebouwd frame. Zo raakt het toilet de grond niet. Hierdoor is het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken makkelijk schoon te maken, waardoor hygiëne geen probleem is! De meeste Villeroy en Boch toiletten zijn voorzien van QuickRelease en Softclose. QuickRelease is een systeem waarbij het deksl eenvoudig is te verwijderen voor een optimale reiniging. SoftClose zorgt ervoor dat het deksel langzaam naar beneden zakt als je het wilt sluiten. Deze twee gebruiksgemakken maken dat een Villeroy en Boch toilet een zeer populaire keuze is geworden voor veel huishoudens.

Andere populaire Villeroy en Boch producten zijn de Villeroy en Boch badkamermeubels, vanwege het grote assortiment. Met duizenden verschillende combinaties kan je voor iedere badkamer geschike meubels vinden. Er zijn verschillende series van Villeroy en Boch. Op de volgende afbeeldingen zie je badkamermeubels van de serie Legato en de serie Memento, respectievelijk. Wat je ziet is dat de verschillende series van Villeroy en Boch in variërende badkamerstijlen passen. Voor ieder wat wils!

De geboorte van een keramische reus

In 1748 richtte François Boch, een inwoner van Lotharingen, een keramiekbedrijf op. Dat deed hij samen met zijn drie zonen. Al snel werd het bedrijf uitgebreid naar Luxemburg en werd het de “Imperial and Royal Manufacture” van de Oostenrijkse koninklijke familie. In 1770 was de reeks artikelen “Vieux Luxembourg” een groot succes. Velen van ons kennen dat tot op de dag van vandaag. De productie bereikte al snel pre-industriële hoeveelheden, waardoor het bedrijf vanaf de 19e eeuw nog meer groeide en daarna de producten begon te exporteren.

Tegelijkertijd kocht de koopman Nicolas Villeroy, in het begin van de jaren 1790, een zandsteenfabriek in Vaudrevange (Lotharingen). Innovatief in de kern, bracht hij specialisten uit Frankrijk en Engeland. Vervolgens ontwikkelde hij zeer interessante keramische druktechnieken.

Aan het begin van de 19e eeuw waren er dus twee bloeiende bedrijven, waarvan de fabrieken dicht bij elkaar zijn gevestigd. De industriële revolutie ging in een stroomversnelling en de concurrentie was hevig. Daarom belsoten de twee keramisten om te fuseren, wat het begin werd van het Villeroy en Boch avontuur.

Aan het einde van de 19e eeuw waren de sanitaire ontwikkelingen aanzienlijk. Villeroy en Boch begon massaal sanitaire producten te produceren. Na het overleven van de twee wereldoorlogen die zware materiële schade veroorzaakten, met name in de regio Lotharingen, ging het bedrijf de art deco-trend in. Met behoud van de goede kwaliteit van zijn keramiek, past het zich aan de evolutie van de tijd aan. Daarom is het sterk geïnternationaliseerd. In de jaren zeventig zijn ze ook naar de Verenigde Staten en Japan gaan exporteren. Het bedrijf heeft zijn reputatie gevestigd en blijft prestige en innovatie combineren.

Een bedrijf dat elke dag groeit en verbetert

Ook vandaag de dag wordt de kwaliteit van hunnog steeds over de hele wereld erkent. Het bedrijf houdt zich daarom continu bezig om klanten nog meer variatie te geven. In 1975 begon Villeroy en Boch met een serviesdienst in samenwerking met de beroemde Duitse ontwerper Luigi Colani. In 2016 verscheen het “Bernadotte” servies in de Amerikaanse film Murder on the Orient Express, waar veel wereldberoemde sterren in hebben gespeeld.

Toch is het bedrijf ook voortdurend bezig met innovatie. Daarom probeert het zich aan te passen aan de trends van deze tijd. Sinds het einde van de 20e eeuw heeft het bedrijf de prijzen voor onderzoek en innovatie vermenigvuldigd. In 2005 won het de Duitse Economische Innovatieprijs in de categorie “klein en middelgrote ondernemingen” voor het futuristische ontwerp van de NewWave-beker.

Ook op technologisch gebied is het bedrijf creatief en innovatief. Het merk ontwikkelde in 2013 de technologie DirectFlush. Dit is een intelligente waterstroom, geïntegreerd in een wc pot, dat zorgt voor een gezondere hygiëne en een lager waterverbruik. In 2015 is het de traditionele keramiek die een revolutie doormaakt. Het bedrijf lanceert zijn TitanCeram keramische assortiment. De samenstelling maakt het mogelijk om tegelijkertijd een verfijnde en robuuste schoonheid te creëren. Daarom wordt de TitanCeram gebruikt om extreem dunne wanden en haarscherpe randen alsnog een buitengewone stabiliteit te geven.

Conventionele wc met spoelrand, Randloze wc zonder spoelrand, wc met DirectFlush technologie zonder spoelrand, Villeroy en Boch
WC Pot met DirectFlush

Villeroy en Boch heeft nu geen geheimen meer voor je. Ben je geinteresseerd geraakt en ben je benieuwd waar je hun gehele assortiment kan bekijken? Neem dan eens een kijkje bij SuperBath, een premium partner van Villeroy en Boch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.