Koopgids: Keukenkraan

Koopgids: Keukenkraan

Reading Time: 4 minutes

In dit artikel leer je meer over de keukenkraan. Dit is een soort gids die je kunt gebruiken bij het kopen van deze kraan. Want er komt nogal wat bij kijken.

Keukenkranen

Deze kraan is onmisbaar in de keuken. Het is een product dat we elke dag gebruiken en daarom moet u van tevoren bedenken welke u wilt en of deze bij uw keuken past. Er zijn kranen die bestaan uit een eenhendel of een tweegreepskraan. Er zijn kranen die meer geschikt zijn voor een moderne keuken of meer voor een landelijke keuken. Of er zijn kranen die meer aandacht nodig hebben bij de installatie en er zijn kranen die in slechts 10 minuten geïnstalleerd kunnen worden. Niet alleen zal je aan al deze dingen moeten denken. Ook zal je moeten denken aan het soort uitloop dat past bij je spoelbak. Wil je liever een U-uitloop of een L-uitloop. Er zijn zoveel dingen waaraan je zal moeten denken.

Soorten keukenkranen

Keukenmengkraan

een keukenmengkraan van Grohe

Grohe Essence

De keukenmengkraan is de standaardkraan in de keuken. Deze kraan is eenvoudig te wisselen tussen warm en koud. Deze kraan is waterbesparend en duurzaam omdat je zo gemakkelijk de temperatuur kunt regelen. Deze kranen bestaan uit een ééngreeps of een tweegreeps mengkraan.

De afgebeelde kraan komt uit de Grohe keukenkraan uit de Essence serie. Hij heeft een hoge uitloop en is eenvoudig te installeren. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen

Kokend water kraan

Blanco Tampera

Met een boilersysteem kunt u op elk moment van de dag warm water uit uw kraan laten stromen. Het is gemakkelijk om een pot kokend water voor pasta al klaar te hebben staan of een kopje heet water voor thee of koffie. Dit maakt de waterkoker overbodig, want met deze kraan heb je de twee in één.

Er zijn een aantal merken die bekend staan om hun waterkranen. Bijvoorbeeld Grohe of Hansgrohe. De afgebeelde kraan is de Blanco keukenkraan. Hij heeft een inhoud van 4L en heeft een filter voor kalkreductie en smaakverbetering.

Waterfilter keukenkranen

Grohe Blue Pure Minta

Dit is een mengkraan met filterfunctie. Waarom is dit een ideale kraan voor uw keuken? Dit zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen eruit gaan. Hierdoor hoef je geen extra Brita blikje te kopen om drinkbaar water te hebben zonder geur en dat lekker is.

Dit is de Grohe Blue filterkraan. Dit is een pronkstuk van de Grohe collectie. Het is een eenhendel kraan. Heeft een capaciteit van 3L en is uitgerust met de Blue filterkop en actief koolstoffilter.

Keukenkraan met handdouche

Een zilver hansgrohe keukenkraan op een houtenkast

Hansgrohe Focus

Deze zijn robuuster en flexibeler dan een standaardkraan. Deze hebben een uitschuifbare kop. Makkelijk in gebruik en handig voor de handwas. Deze kranen zijn meestal hoger en groter zodat potten en pannen er perfect onder passen. Zorg dat je voldoende ruimte hebt voor deze kraan.

Afgebeeld is de Hansgrohe keukenkraan uit de Focus serie. Hij is uitgerust met een 150° draaibare uitloop en uittrekbare vuistdouche.

Muurkraan

Grohe Concetto

Tot slot de Grohe Concetto kraan. Dit is een wandkraan. Dit bespaart ruimte. Hij ziet er heel modern en luxe uit. Het is kraan die vaak voorkomt in de badkamer, maar zoals je kan zien. Deze past ook perfect in de keuken.

Uitloop kraan

In de wereld van de keukenkraan zijn er vele uitlopen. De uitloop is waar het water uiteindelijk zal doorstromen. Er zijn uitlopen die vast gedraaid zijn, maar ook draaibare. Daarom is er een uitloop voor elk type keuken. Er zijn de standaard uitlopen: L-uitloop of een U-uitloop. Of wil je toch gaan voor een andere vorm, dan heb je de C-uitloop, J-uitloop, S-uitloop of de waterval uitloop.

Prijs van een keukenkraan

Een vraag die vaak terugkomt “Wat kost een keukenkraan?”. De prijs van deze kraan verschilt per type. Zo heb je kranen die beginnen vanaf prijs 25 euro, maar je hebt kranen waar je meer dan 2000 euro voor betaalt. Die laatste kranen zijn wel uitzonderingen met bepaalde functies. Een gemiddelde kraan zal tussen de 100-400 euro liggen. Met dit budget heb je een ruime keuze aan keukenkranen.

Hierbij Superbath zal je kranen vinden die van zowel luxe merken zijn en kranen die goedkoper zijn! Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Wij helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.