3 trends voor kleur in de keuken

3 trends voor kleur in de keuken

Reading Time: 3 minutes

Het ontwerpen van een keuken is niet gemakkelijk, er zijn veel dingen om over na te denken. Een van die dingen is de kleur, het kiezen van een keukenkleur is niet eenvoudig. Wit is populair om veel verschillende redenen: het is rustig, netjes, minimaal en licht. Wit is makkelijk te veranderen: het is geweldig voor een frisse look maar het is ook een geweldige achtergrond voor een andere kleur. We zullen 3 kleurentrends met je delen die je kunt toepassen aan jouw keuken.

Zwart is overal

Zwart is een trend die we ook in badkamers hebben gezien, die elk jaar populairder lijkt te worden. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken is deze trend het proberen waard. Donkere keukens zijn esthetisch en hebben een luxe uitstraling. Echter, te veel kan je keuken er deprimerend uit laten zien, de juiste balans vinden is alles.

Zwarte keuken met hout details

Zwart in keukens wordt vaak gezien als puur een ‘accent’, zoals een zwarte spoelbak of kraan. Toch zijn zwarte keukens, tegels, kasten en werkbladen in opmars. Je kunt zwart gemakkelijk uitnodigend en speels maken, met houten details die een huiselijk gevoel geven.

Een vleugje kleur

Veel mensen kiezen voor zwart of wit omdat dit relatief veilige opties zijn. Overweeg eens om onverwachte kleur toe te voegen aan je keuken. Er zijn veel mogelijkheden om kleuren toe te voegen, van apparatuur en de vloer tot kasten en keukengerei.

Wanneer je kiest voor een keuken in kleur is het belangrijk om te beslissen hoe permanent je wilt dat de kleur is. Een simpele optie om kleur toe te voegen is het schilderen van een muur, die gemakkelijk overgeschilderd kan worden als je er na een tijdje genoeg van krijgt.

Blauwe keuken voor een permanenten kleur

De kleuren die we kiezen worden vaak beïnvloed door de huidige trends. De tip is echter om te kiezen voor een kleur die minstens vijf jaar meegaat, dus probeer verder te kijken dan de huidige trends en kies een kleur waar je je goed bij voelt. Tegenwoordig kun je bij de bouwmarkten kleine probeer verpakkingen kopen, zo vind je eenvoudig de perfecte kleur voor jouw keuken.

Gouden details

Goud is door de jaren heen steeds populairder geworden in woninginrichting. Als je op zoek bent naar een blikvanger in jouw keuken zou je eens moeten kijken naar gouden details, kranen en spoelbakken. De gouden keukenkraan is verkrijgbaar in een ruime keuze aan afwerkingen. Spoelbakken zijn belangrijker geworden in ontwerpen. Naast dat ze functioneel zijn, maken ze ook een stijlstatement.

Gouden kraan en spoelbak

Is een gouden spoelbak of kraan niet jouw stijl? Kijk dan eens naar het toevoegen van gouden accessoires. Je kunt ook kiezen voor gouden keukengerei; deze voegen een vleugje goud toe, maar zijn ook gemakkelijk op te bergen als je ze te veel vindt.

Hopelijk hebben we je op een paar ideeën kunnen brengen voor het toevoegen van kleur aan jouw keuken. Heb je nog andere tips of heb je kleur toegevoegd in jouw keuken laat het ons weten in de reacties!

Dit vind je vast ook interresant:

Wat kost een nieuwe keuken?

Keukenkraan vervangen: Onze tips

Axor

3 thoughts on “3 trends voor kleur in de keuken

    1. Hé, dat klinkt als een geweldig idee. Door planten en bloemen toe te voegen. Breng je de natuurlijke sfeer in je keuken. Dit brengt een warm gevoel met zich mee! Zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.